feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Nyhet
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Toni Feministtecken Örhänge

Ett riktigt statementörhängen i 925 sterling silver. Creolen stängs enkelt med ett klick och kvinnosymbolen kan enkelt tas av och användas som ett hängsmycke istället. Creolen mäter 15mm ø

950 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Toni efter:
Toni Cade Bambara som var en civilrättsaktivis, författare, lärare och filmskapare. Hon föddes 1939 i Harlem, New York.
Vid sex års ålder ändrade hon sitt namn till Toni, från Miltona Mirkin Cade, som hon hette vid födseln och 1970 lade hon till efternamnet Bambara efter att ha hittat det bland sin mormors tillhörigheter.

Bambara var en välkänd civilrättsaktivis, författare till noveller och romaner, redaktör för antologier av svart litteratur och professor i engelska och afroamerikanska studier. Bambara fokuserade sig på det afroamerikanska samhället och de politiska och sociala frågor som berör det och koncentrerade sig särskilt på svarta kvinnors välfärd. Bambara kombinerade plikterna som författare, socialaktivist, lärare och till och med student för att påverka hennes litterära och politiska perspektiv. Hon gjorde det till sitt mål att beskriva det urbana svarta samhället utan att använda stereotyp eller förenkling. Kritiker är överens om att en djup förståelse för komplexiteten i det afroamerikanska livet finns inkluderat i allt hennes arbete.

Två av hennes böcker:
The Black Women (1970)
Tales and Stories for Black Folks(1971)