feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner

”Jag är guldsmed och feminist!

När jag slog ihop det blev jag Feministsmeden”

VÄLKOMMEN TILL NYA FEMINISTSMEDEN

Informationstext

”Jag är guldsmed och feminist!

När jag slog ihop det blev jag Feministsmeden”

OM FEMINISTSMEDEN

Guldsmeden Nathalies feministiska smycken har ett alldeles eget uttryck. Bakom varje smycke finns en omsorgsfull formgivning och ett gediget hantverk. Inspiration hämtar Nathalie från kvinnliga förebilder som Rosa Taikon och historiska feminister så som Virginia Wolf, Betty Friedan, Ellen Kay mfl. vilket ger ytterligare dimension till hennes smycken.
 
Att bära Nathalies design säger något om ägaren
– det är ett ställningstagande för jämlikhet och feminism. 

Nathalie började guldsmedsgymnasiet i Mjölby som 15åring och började som guldsmedslärling i Uppsala 2008, där hon gjorde sin gesäll, och erhöll Gesällbrev 2011. Efter att ha arbetat som guldsmed i 4år startade Nathalie Feministsmeden 2014. Varje smycke är ett gediget guldsmedshantverk handtillverkat i hennes kombinerade  verkstad och butik på Kungsholmsgatan 4a i Stockholm.  

"Att ha en egen butik har alltid varit min dröm. Att kombinera verkstan med butiken bidrar till att kunden ser hantverket. Det ger en förståelse för vilket arbete som ligger bakom varje smycke. - min butik ska vara varm och inbjudande."

Genom Nathalies stilrena och uttrycksfulla design har hon som Feministsmeden skapat ett unikt uttryck och att bära hennes smycken är ett ställningstagande för jämlikhet och feminism. 

För mig betyder feministsymbolen en inre styrka och en gemenskap med andra. Vi  feminister måste synas för att höras - Tillsammans  är vi starka i kampen om en jämlik värld.

Nathalie A Wåhlin - Feministsmeden