feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Signe Armband Litet Kvinnotecken 18k guld

Handtillverkat armband i 18k guld med 1mm ø rundankarkedja.
15cm-18cm långt. Välj längd nedan.

Alla armband tillverkas efter beställning så det är mycket viktigt att du mäter rätt, tex med ett måttband runt handleden eller mäter ett armband du har som passar.
En riktlinje är att det ska få plats max 1 finger mellan handled och armband, detta för att inte armbandet ska hänga för löst och då riskera att fastna i något. Hör gärna av dig om du har frågor kring hur du ska välja längd.

OBS:
Detta armband räknas som en specialbeställning och då gäller EJ bytesrätten. "Varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål eller som har en tydlig personlig prägel." Läs mer gällande distansavtalslagen under fliken ”Byten & returer”.

1 800 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Signe efter:
Signe Henschen, född Thiel år 1885 i Stockholm, död år 1969, var en svensk kvinnosakskvinna, föreläsare och ordförande i Fredrika-Bremer-Förbundets Stockholmskrets. Signe Henschen var dotter till Ernest Thiel och Anna Josephson och syster till Carin Thiel och Olof Thiel. Redan som 18-åring följde Signe med Ellen Key till Berlin och arbetade för henne under föreläsningsserien Barnets århundrade. Utöver Signes förtroendeuppdrag hos Svenska kvinnors nationalförbund och Fredrika-Bremer-Förbundet var hon även en aktiv medlem inom Rädda barnen. Hon var gift två gånger, varav den senare med Folke Henschen. Hon födde sex barn. Hon var älskarinna till den tyske hjärnforskaren Oskar Vogt, i vars hem hon vistades långa perioder.