feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner

SAMARBETEN

Här hittar ni våra samarbeten vi gjort tillsammans med olika organisationer och företag! Har du en ide på ett samarbete? Tveka inte att höra av dig till oss på web@feministsmeden.se

I samarbete med Feministsmeden släpps nu en ny smyckeskollektion. Alla intäkter går oavkortat till Fatta.Nathalie Wåhlin, mer känd under namnet Feministsmeden, tar nu över produktionen av Fattas smycken. Innan har Johanna N gjort de klassiska Fatta-smyckena.

– Vi valde Feministsmeden på grund av hennes stora engagemang, men också för att hon använder sin talang för att sprida viktiga budskapmed sina coola smycken, säger Kitty Bardler från Fatta.
– Jag känner mig otroligt hedrad att få uppdraget och ta över stafettpinnen från Johanna. Jag hoppas att den nya kollektionen i återvunnet silver ska bli minst lika populär och därmed kunna dra in stålar så Fatta kan fortsätta växa och göra fler stordåd!, säger Nathalie Wåhlin.


Det nya smycket går att använda som örhänge, halsband och brosch.
– När jag började fila på idén så ville jag att smycket skulle kunna ha flera användningsområden. Det blev ett 3 i 1 smycke, så att man lätt kan variera smycket efter sin egen stil för dagen. Med det hoppas jag att fler ska kunna bära smycket varje dag och därmed nå ut med budskapet till fler, säger Nathalie Wåhlin.


De nya smyckena pryds av orden ”Fatta” och ”samtycke”.
– Jag har valt att skapa lite mindre smycken än tidigare Fatta-kollektioner men ändå med ett tydligt budskap. Min tanke är att fler ska kunna bära smyckena till vardags och därmed göra ett statement och synliggöra Fattas arbete och skapa diskussioner om samtyckeslagen och hur den funkar, säger Nathalie Wåhlin.


–  Det känns mäktigt och otroligt kul att få lansera detta smycke och samarbete. Feministsmeden är en sedan länge stark kraft och allierad i den feministiska kampen, säger Fattas ordförande Olivia Björklund Dahlgren.

 

➤  Besök FATTA´s shop