feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Robin Feministhänge

Handtillverkad kvinnosymbol med knuten näve i 925 sterling silver.
Hänget mäter ca 33mm och säljs utan kedja.
Lägg till kedja under fliken -Kedjor. Syns här tillsammans med kedjan som är 1,5mm ø.

Notera att nävens detaljer är svartoxiderade så detta hänge putsas bäst upp med en trasa, dippa ej i silverdip för då försinner oxideringen.

700 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Robin efter:
Den feministiska aktivisten Robin Morgan var den som först placerade den knutna näven inuti kvinnosymbolen. Symbolen kom till inför en demonstration mot Miss America-tävlingen 1969. Morgan gav den en blodröd färg som hon kallade mensröd för att avskräcka företag från att kapitalisera på symbolen. Robin föddes 3 januari 1941 i Lake Worth i Florida, hon är en amerikansk radikalfeminist, författare och skådespelerska. Hon är bland annat känd för att ha kämpat för frigivningen av Valerie Solanas.
Robin är en amerikansk poet, författare, politisk teoretiker och aktivist, journalist, föreläsare och tidigare barnskådespelare. Sedan början av 1960-talet har hon varit en nyckelradikal feministisk medlem av den amerikanska kvinnornas rörelse och en ledare i den internationella feministiska rörelsen. Hennes 1970-antologi Sisterhood is Powerful har blivit allmänt krediterad med att hjälpa till att starta den moderna feministiska rörelsen i USA och citerades av New York Public Library som "En av de 100 mest inflytelserika böckerna från 1900-talet." Hon har skrivit mer än 20 böcker poesi, fiktion och nonfiction, och är också känd som redaktör för Ms. magazine.