feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Meena Ring blank

Handtillverkad blank feministring i 925 sterling silver med stor kvinnosymbol.
OBS! Mät noga! Det går EJ att byta till annan storlek via post om den inte passar! Byte av ring är endast möjligt i den fysiska butiken.

Tips! Mät diametern med en linjal tvärsöver ø på en bredare ring som passar på det fingret du vill använda den på (insidans kanter)

1 500 SEK
{{ price }}

Bli notifierad

Tack för ditt intresse! Du kommer bli notifierad när varan återigen finns i lager i butiken.

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Meena efter:
Meena Keshwar Kamal född Februari 1956 i Kabul, Afghanistan, död 1987. Meena var en Afghansk politisk aktivist, feminist och kvinnorättsaktivist.
1977 grundade hon RAWA (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan), en kvinnoorganisation som syftar till att involvera Afghanistans kvinnor i både politiska och sociala aktiviteter.""ge röst till de fattiga och tystnade kvinnorna i Afghanistan” 1981 lanserade hon en feministisk tidning, Payam-e-Zan (kvinnans meddelande) som fokuserade på kvinnors rättigheter. Med tiden blev den en viktig källa till nyheter om politik och samhälle. Idag är den en onlinetidning på www.rawa.org

Hennes aktivt sociala arbete och effektiva förespråkning mot fundamentalisternas och marionettregimens åsikter, utlöste ryssarnas och de fundamentalistiska styrkornas vrede och hon mördades av agenter från KHAD (Afghanistan-filialen i KGB) i Quetta, Pakistan , den 4 februari 1987.

Meena gav 12 år av sitt korta liv till att kämpa för kvinnor i sitt hemland.