feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Klackring Robin

Handtillverkad solid klackring i 925 sterling silver med knuten näve (Samma som i hänget ”Robin").

OBS! Mät noga! Det går EJ att byta till annan storlek via post om den inte passar! Byte av ring är endast möjligt i den fysiska butiken.
Tänk på att detta är en bredare klackring som smiter åt mer runt fingret än en tunn ring. Därför är det viktigt att du mäter diametern på en liknande bred ring för att veta storleken. Vill du ha hjälp att välja storlek? Hör gärna av dig till oss!

Tips! Mät diametern med en linjal tvärsöver ø på en bredare ring som passar på det fingret du vill använda den på (insidans kanter).

1 800 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Robin efter:
Den feministiska aktivisten Robin Morgan var den som först placerade den knutna näven inuti kvinnosymbolen. Symbolen kom till inför en demonstration mot Miss America-tävlingen 1969. Morgan gav den en blodröd färg som hon kallade mensröd för att avskräcka företag från att kapitalisera på symbolen. Robin föddes 3 januari 1941 i Lake Worth i Florida, hon är en amerikansk radikalfeminist, författare och skådespelerska. Hon är bland annat känd för att ha kämpat för frigivningen av Valerie Solanas.
Robin är en amerikansk poet, författare, politisk teoretiker och aktivist, journalist, föreläsare och tidigare barnskådespelare. Sedan början av 1960-talet har hon varit en nyckelradikal feministisk medlem av den amerikanska kvinnornas rörelse och en ledare i den internationella feministiska rörelsen. Hennes 1970-antologi Sisterhood is Powerful har blivit allmänt krediterad med att hjälpa till att starta den moderna feministiska rörelsen i USA och citerades av New York Public Library som "En av de 100 mest inflytelserika böckerna från 1900-talet." Hon har skrivit mer än 20 böcker poesi, fiktion och nonfiction, och är också känd som redaktör för Ms. magazine.