feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Edith Feministarmband 18k guld

Handtillverkat armband i 18k guld med kvinnosymbol och 1mm ø rundankarkedja.
15cm-18cm långt. Välj längd nedan.

Alla armband tillverkas efter beställning så det är mycket viktigt att du mäter rätt, tex med ett måttband runt handleden eller mäter ett armband du har som passar.
En riktlinje är att det ska få plats max 1 finger mellan handled och armband, detta för att inte armbandet ska hänga för löst och då riskera att fastna i något. Mäter din handled 17cm brukar 17,5cm vara en bra längd på armbandet. Hör gärna av dig om du har frågor kring hur du ska välja längd

2 100 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Edith efter:
Edit Anrep, svensk jurist och feminist född 16 september 1912 i Trieste, Italien. Dotter till konsuln Adolf & Emelie Dinkelspiel. Edit tog juristexamen 1936 på Stockholms högskola och var aktiv i kvinnoorganisationer såväl i Sverige som internationellt. Under åren 1955-1970 var hon styrelseledamot i International Alliance of Women och åren 1970-1973 president för samma organisation. Edit var även aktiv i Fredrika bremer-förbundet där hon i början av 1940-talet började skriva i föreningens tidning ”Hertha” och fram till 1972 skrev hon ett stort antal artiklar om olika ämnen som civilförsvaret, jämlikhetsfrågor och om FN:s kvinnokommission.