feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
feministsmeden-ikoner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Mina favoriter
  • {{ list.name }}

Wilma Ring blank

Handtillverkad blank feministring i 925 sterling silver.
Ringskenans tjocklek är ca 1,6mm i diameter. Feministsymbolen ca 12mm lång.
Glöm inte att välja storlek! 14mm-22mm.

XXS = ring storlek 14mm ø
XS = ring storlek 15mm ø
S = ring storlek 16mm ø
M = ring storlek 17mm ø
L = ring storlek 18-19mm ø
XL = ring storlek 20-21mm ø
XXL = ring storlek 22mm ø

OBS! Mät noga!
Det går EJ att byta till annan storlek via post om den inte passar. Byte av ring är endast möjligt i den fysiska butiken.

Tips! Mät diametern med en linjal tvärsöver ø en tunn ring som passar på det fingret du vill använda den på (insidans kanter).

400 SEK
{{ price }}

Betala smidigt med Swish

Betala säkert med kort

Av en feminist till feminister

Om smycket

Wilma efter:

Wilma Rudolph, född 1940 i Tennessee, var en amerikansk sprinter som slog världsrekord och blev internationell idrottsikon i friidrott efter hennes framgångar under de olympiska spelen 1956 och 1960.

Hon var den första amerikanska kvinnan att ta tre guld i OS-friidrotten och under sin karriär satte hon totalt fem världsrekord och blev den första kvinnliga löparen att springa 200 meter på under 23 sekunder.

Wilma led av flera barnsjukdomar bl.a polio som gjorde att hon förlorade styrkan i ena benet, hon fick gå med benstöd i flera år och läkare sa att hon aldrig skulle bli fullt återställd. Men efter år av träning och läkarbesök så kunde hon vid 12 års bli fri från benstöden

Som olympisk mästare i början av 1960-talet blev Wilma en förebild för svarta och kvinnliga idrottare och hennes olympiska framgångar hjälpte till att höja kvinnors friidrott i USA. Rudolph betraktas också som en pionjär för medborgerliga rättigheter och kvinnors rättigheter.